Veliki iskorak za fidžital – Partizan osvojio srebrnu medalju

10. Phygital Games održale su se u Kazanju od 6. do 12. oktobra ove godine,

Pored Partizan E-sports iz Srbije, učestvovale su ekipe iz Španije, Kine, Turske, Belorusije, Kazahstana, Gvatemale. Naši mladi igrači odigrali su 4 utakmice, a predvodio ih je Marko Čakarević u fizičkom delu I Aleksandar Isajlović, kapiten 2K reprezentacije Srbije, u digitalnom delu.

„Verujem da je uspeh tima u svakom uzrastu zasnovan na dobroj atmosferi i energiji koju naše ekipe imaju. Uspeli smo da održimo složnost i želju za zajedničkim radom koja je najbitnija od svega. Pripremni period bio je ispunjen napornim radom i verovali smo da imamo dobru ekipu, ekipu koja je spremna da izađe na teren sa protivnicima u grupi koja je dosta kvalitetnija od one na koju smo do sada navikli. Evidentno je da smo ekipa koja tek treba da raste, ali smatram da smo na pravom putu. Siguran sam da ćemo na turniru u martu dati sve od sebe i da ćemo pokazati da smo dorasli zemljama koje su dosta ispred nas u esports smislu“, istakao je Marko Čakarević.

Partizan je prvu utakmicu odigrao sa ekipom iz Gvatemale u ponedeljak 9. oktobra 2023. godine sa početkom u 18 časova I rešio u svoju korist 43:42. Nakon dana pauze, našu ekipu u utorak u 18 časova čekao je duel utakmica sa Exponent (42:29), a potom u sredu s početkom u 17 časova, utakmica sa Alovom iz Belorusije (42:35). U veliko finalu 12. oktobra u 18 časova, igrali su sa najvećim favoritom za osvajanje, španskom ekipom Ramboot.

„Generacije se menjaju, odgajanje i sportska kultura je prilično drugačija nego pre nekih desetak godina. Izazov je održati taj timski duh obzirom na veliki broj faktora koji utiču na samu kulturu odrastanja mladih esportista. U ovim godinama treba ih učiti da preuzimaju odgovornost za svoj rad kroz sve uspehe i neuspehe. Isto tako, treba učiti mlade da samo svojom zaslugom mogu da postanu deo reprezentacije koja predstavlja našu zemlju na internacionalnoj sceni. Momci koji su spremni da daju sve za ovaj tim, da ostave srce na terenu, da svojom pozitivnom energijom, kakav god rezultat bio, bodre svoje saigrače i na kraju dana, momci koju su disciplinovani i koji svojim ponašanjem pokazuju da im je stalo da budu deo ovog tima, uvek će imati šansu da nose grb Srbije na grudima. Svi drugi faktori su bili manje bitni i irelavantni za naš tim i za ovaj naš veliki uspeh“, dodao je Isajlović.

Podelite vest