Svetska fidžital federacija pokrenula novi razvojni projekat

Svetska fidžital federacija krenula je snažno u akciju realizacije razvojnih projekata.

Na zvaničnom predstavljanju svetske fidžital federacije osnivač Rene Fasel putem video poziva razgovarao je sa čelnicima svih zemalja koje planiraju da postanu članice ove organizacije.

– Zlatno vreme sporta je završeno i zato smo shvatili da moramo da pokrenemo novi sport i tako brojne korisne i kvalitetne strane fidžital sporta kao i edukativne materijale učinimo dostupnim i tako na najbolji način podržimo rad i razvoj nacionalnih saveza i njihovih klubova širom sveta. Iskoristili smo naše iskustvo rada u Međunarodnom olimpijskom komitetu i pažljivo odabrali partnere kako bi na najbolji način doprineli i pomogli razvoju fidžital sporta, klubova, trenera i igrača širom sveta – rekao je Fasel.

Ideja za ovaj ambiciozan projekat, po rečima Nis Hata, predsednika WPC, potekla je iz samog rukovodstva Games of Future.

– Svi nacionalni savezi mogu od sada da imaju pristup Svetskoj fidžital federaciji. Ogromno bogatstvo ove federacije predstavljaju  pravila za prijem novih članova koji su podeljeni u tri kategorije: za osnivače, za punopravne i pridružene, a sva ta pravila I materijali nastali su u prethodnih godinu i po dana u saradnji sa Games of Future. Pozivamo sve predstavnike saveza, posebno klubova, da posete u martu Kazanj, pažljivo pregledaju ponuđene materijale, razmotre i probaju njihovu primenu, a za sva dodatne pitanja kancelarija Svetske fidžital federacije stoji na raspolaganju – istakao je Nis.

Podelite vest