Počinje potraga za olimpijskom virtuelnom slavom

U žestokoj konkurenciju za mesto u Singapuru videćemo i naše takmičare: Borisa Adjanskog, Miljana Kolčića, Milana Đorđevića, Nevena Nikolića, Miloša Dobrosavljevića I Danila Bešića.
Virtuelna regata je najpopularnija jedriličarska igra na svetu sa više od milion igrača godišnje. Rast popularnosti u poslednjih pet godina je neverovatan, što dokazuje i uspeh prethodne serije uoči Tokija 2020. koja je privukla preko 250.000 igrača iz 100 zemalja. Zahvaljujući Jedriličarskom savezu Srbije priliku da se takmiče za put u Singapur uživo pred navijačima videćemo i naše takmičare: Boris Adjanski, Miljan Kolčić, Miloš Dobrosavljević, Milan Đorđević, Neven Nikolic i Danilo Bešić.
Takmičenje u Olympic Esports Series 2023 će se odvijati u dve kategorije. 30-dnevna Offshore trka izdržljivosti širom sveta i Inshore takmičenje sa više klasa. Registracija za ovu kategoriju počela je u sredu 1. marta a sama trka će se održati od petka 31. marta do utorka 2. maja. Akcija za priobalne kategorije počinje 17. marta 2023. prvim od osam kvalifikacija.
Najbolji igrač svakog finala kvalifikacija plasiraće se u finale koje se održava tokom Olimpijske nedelje esporta u Singapuru. Njima će se pridružiti najbolji igrač i najbolji igrač sa najvišim plasmanom tokom kvalifikacija. Finale će se održati od četvrtka, 22. juna do nedelje 25. juna, u okviru prve Olimpijske nedelje esporta u Suntec Singapore Convention Centru.
OES kvalifikacija 1: petak, 17. mart – ponedeljak, 20. mart
OES kvalifikacija 2: četvrtak 23. mart – nedelja 26. mart
OES kvalifikacija 3: sreda, 29. mart – subota, 1. april
OES kvalifikacija 4: subota 8. april – utorak 11. april
OES kvalifikator 5: petak, 14. april – ponedeljak, 17. april
OES kvalifikacija 6: petak, 21. april – ponedeljak, 24. april
OES kvalifikacija 7: petak, 28. april – ponedeljak, 1. maj
OES kvalifikacija 8: petak 5. maj – ponedeljak 8. maj

Jedrenje se pridružuje sportovima koji su već potvrđeni za događaj: streličarstvo (Tic Tac Bov), bejzbol (VBSC eBASEBALL™: POVER PROS), šah (Chess.com), vožnju biciklom (Zvift), ples (JustDance), tenis (Tennis Clash), tekvondo (virtuelni tekvondo) i moto sport (Gran Turismo).

Podelite vest