Osnovan World Phygital Community (WPC)

Tokom posete Svetskoj fidžital federaciji otvorila se i mogućnost za saradnju na novim projektima razvojnih turnira i fidžital kampova.

Srpski E-sports savez prepoznajući značaj kontinuiranog razvoja fidžital sporta, dogovorio je saradnju na novim projektima razvojnih turnira i kampova. Ovi projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture, treninga i takmičenja, kao i razvoj mladih sportista u Srbiji. Detalji ovih projekata biće objavljeni u narednom periodu, ali već sada možemo naglasiti da će se fokusirati na različite aspekte razvoja fidžitala. Planirani su razvojni turniri na kojima će mladi igrači imati priliku da se takmiče protiv vršnjaka iz drugih zemalja, što će im omogućiti sticanje iskustva i unapređenje svojih veština.

Pored turnira, planirani su i razvojni fidžital kampovi koji će se održavati širom Srbije. Ovi kampovi okupljaju mlade sportiste iz različitih klubova i pružaju im stručno vođene treninge, mentorstvo i priliku za sticanje novih znanja i veština. Osim sportske obuke, fidžital kampovi će imati i edukativni karakter, fokusirajući se na važnost discipline, timskog rada i zdravog načina života. Projekti razvojnih turnira i fidžital kampova predstavljaju dugoročnu strategiju Srpskog E-sports saveza u podizanju kvaliteta fidžitala i identifikaciji i podršci mladih talentovanih igrača. Kroz ove inicijative, Savez će sarađivati sa klubovima i trenerima širom zemlje kako bi obezbedio optimalne uslove za razvoj fidžitala u svim regionima Srbije.

Podelite vest